Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lilahagymás burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 közepes burgonya
  • 3-4 fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál 20%-os ecet
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 dl víz

Elkészítése

lőször a burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük. Miután megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd apróbb darabokra vágjuk. A felkockázott burgonyát és a hagymát egy nagyobb tálba tesszük.

A salátalé elkészítéséhez összekeverjük a vizet az ecettel, cukorral és sóval, majd alaposan összekeverjük, hogy a cukor és a só feloldódjon. Ezt a salátalevet ráöntjük a burgonyás-hagymás keverékre. A tetejét frissen őrölt borssal megszórjuk, majd a salátát pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ez a saláta kiválóan illik rántott ételek mellé.

https://receptneked.wps.hu/salatak/lilahagymas-burgonyasalata/