Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A majonézes burgonyasaláta egy igazi klasszikus, amely hidegtálak, sültek vagy rántott húsok mellé mindig remekül passzol. Krémes, laktató, mégis frissítő, hiszen a citromlé és az ecet kellemes savasságot ad neki. Akár frissen, akár lehűtve kínáljuk, garantált siker lesz az asztalon.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat forró vízben kb. 15 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük, ezután hűlni hagyjuk.

Közben a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, és meglocsoljuk a fél citrom levével, hogy csökkentsük az erőteljes ízét. Meghintjük cukorral, állni hagyjuk pár percig, majd hozzáadjuk az ecetet, a tejfölt, a majonézt és a borsot. Alaposan átkeverjük.

A kihűlt burgonyát és a tojásokat óvatosan a krémes öntethez forgatjuk, vigyázva, hogy a darabok ne törjenek szét. A salátát lefedve a hűtőben pihentetjük tálalásig, így az ízek jól összeérnek.

Tipp

Ha könnyedebb változatot szeretnénk, készíthetjük több tejföllel és kevesebb majonézzel. Ízlés szerint mustárral is gazdagíthatjuk, és apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel frissíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is