A tojásokat forró vízben kb. 15 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük, ezután hűlni hagyjuk.
Közben a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, és meglocsoljuk a fél citrom levével, hogy csökkentsük az erőteljes ízét. Meghintjük cukorral, állni hagyjuk pár percig, majd hozzáadjuk az ecetet, a tejfölt, a majonézt és a borsot. Alaposan átkeverjük.
A kihűlt burgonyát és a tojásokat óvatosan a krémes öntethez forgatjuk, vigyázva, hogy a darabok ne törjenek szét. A salátát lefedve a hűtőben pihentetjük tálalásig, így az ízek jól összeérnek.
Tipp
Ha könnyedebb változatot szeretnénk, készíthetjük több tejföllel és kevesebb majonézzel. Ízlés szerint mustárral is gazdagíthatjuk, és apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel frissíthetjük.