Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Majonézhez

  • 3 tojássárgája
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom leve (ízlés szerint)

Elkészítése

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk.

A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.

A majonézhez keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.

Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is.

Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal és néhány órán át még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/salatak/majonezes-burgonyasalata-2/