Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes-kefires burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 1 nagy pohár kefir ( vagy natúr joghurt)
  • 0,5 nagy tubus majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • ecet (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez

  • olívabogyó
  • sárgarépa

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. Készítünk 1/2 liter cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát, és legalább 1 órát hagyjuk benne állni.

A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát. Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépakarikákkal és olívabogyókkal.

https://receptneked.wps.hu/salatak/majonezes-kefires-burgonyasalata/