Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes kukorica saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 5 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 db csípős paprika
  • 2 db savanyú uborka
  • 2 evőkanál snidling
  • só
  • őrölt fehérbors
  • kevés cukor

Elkészítése

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, az olívaolajat és a fűszereket – sót, fehér borsot és egy kevés cukrot – simára keverjük, így kapjuk az öntetet.

A lecsepegtetett kukoricát egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott savanyú uborkát, a finomra aprított snidlinget és a csípős paprika húsát. Ráöntjük az öntetet, majd alaposan összekeverjük.

A salátát lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen tálaljuk húsok, grillezett zöldségek mellé, de pirítóssal is kiváló.

Tipp

Ha kevésbé szeretnénk csípősre, elhagyhatjuk a paprikát, és helyette tehetünk bele apróra vágott piros kaliforniai paprikát. Így színesebb és gyerekbarát változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/majonezes-kukorica-salata/