Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes zöldbabsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg zöldbab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg tejföl (kb)
  • 7 dkg majonéz (kb)
  • 0,5 citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés snidling
  • só
  • bors

Elkészítése

A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.

A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézet, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.

Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/majonezes-zoldbabsalata/