Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Malackás franciasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg franciasaláta alap
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál só

Díszítéshez

  • 5 dkg párizsi
  • 2 db olajbogyó
  • 5 dkg uborka

Elkészítése

A franciasaláta alapot sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A tejfölt a majonézzel, a citromlével és a sóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a főtt zöldségekhez. Ízlés szerint még sózhatjuk, majd egy tálba simítjuk.

A párizsiból kivágjuk a malacka füleit, farkát és orrát, az olajbogyóból készítjük a szemeket. A salátát körben vékony uborkaszeletekkel díszítjük, végül a malacka fejet a tetején alakítjuk ki.

Tipp

Ha szeretnénk, a franciasalátába tehetünk apróra vágott almát vagy savanyú uborkát is, így frissebb, pikánsabb ízt kap. A malacka díszítéshez sonkát vagy sajtot is használhatunk, hogy még változatosabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/salatak/malackas-franciasalata/