Előkészítés:
A zöld és sárga cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd szintén vékonyan felszeleteljük. A friss mentát apróra vágjuk.
Öntet:
A mézet összekeverjük a fehérborecettel, a magos dijoni mustárral, egy csipet sóval és az olajjal. Az egészet simára keverjük.
Összeállítás:
A cukkinit és a lilahagymát egy nagy tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, majd megszórjuk az apróra vágott mentával. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a zöldségeket ne törjük össze.
A salátát lefedjük és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
A salátát feldobhatod pirított tökmaggal vagy fenyőmaggal, amelyek ropogós textúrát adnakaz ételnek. Ha intenzívebb ízt szeretnél, egy kevés reszelt citromhéjat is keverhetsz az öntetbe.