Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marinált sült paprika saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab tv paprika

A léhez

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter víz
  • 3 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 15 szem bors
  • 3 darab babérlevél
  • zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
  • 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra sütjük.

Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.

A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba.

Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olívaolajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/salatak/marinalt-sult-paprika-salata/