Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Mediterrán dinnyesaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye 15 dkg görögdinnye 5 dkg katalánszószos kagyló 5 dkg folyami rák 5 dkg mozzarella 1 ek szeletelt fekete olívabogyó 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db) 3 cl fehér rum 6 levél jégsaláta extraszűz olívaolaj citromlé só őrölt fekete bors 1 zsemle vaj Elkészítése: A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Hobbychef
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgadinnye
  • 15 dkg görögdinnye
  • 5 dkg katalánszószos kagyló
  • 5 dkg folyami rák
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
  • 3 cl fehér rum
  • 6 levél jégsaláta
  • extraszűz olívaolaj
  • citromlé
  • őrölt fekete bors
  • 1 zsemle
  • vaj


Elkészítése:

A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájunk a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágjuk.

Egy tányérra fektetjük a salátaleveleket, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal. Ráfektetjük a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakoljuk a dinnye golyókat, kagylókat és rákot. Teszünk a salátalevelekre is.

A dinnyesalátára ráöntjük a rumot, majd betesszük a hűtőbe.

Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) vágjuk, megpirítjuk és megvajazzuk.
[box style=”info”]Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Hobbychef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is