Hozzávalók:
- 15 dkg sárgadinnye
- 15 dkg görögdinnye
- 5 dkg katalánszószos kagyló
- 5 dkg folyami rák
- 5 dkg mozzarella
- 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
- 3 cl fehér rum
- 6 levél jégsaláta
- extraszűz olívaolaj
- citromlé
- só
- őrölt fekete bors
- 1 zsemle
- vaj
Elkészítése:
A görögdinnyéből a magokat eltávolítjuk. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájunk a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágjuk.
Egy tányérra fektetjük a salátaleveleket, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal. Ráfektetjük a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakoljuk a dinnye golyókat, kagylókat és rákot. Teszünk a salátalevelekre is.
A dinnyesalátára ráöntjük a rumot, majd betesszük a hűtőbe.
Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) vágjuk, megpirítjuk és megvajazzuk.
[box style=”info”]Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.[/box]