Elkészítése
A csirkemellet megtisztítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon aranyszínűre sütjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
A medvehagymát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A kenyeret kockákra vágjuk, majd száraz serpenyőben vagy kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.
A jégsalátát megmossuk és csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, majd vékony szálakra reszeljük.
Egy nagyobb tálban vagy tányérokra rétegezzük a jégsalátát és a sárgarépát. A tetejére szórjuk a sült csirkemelldarabokat, a kenyérkockákat, majd megszórjuk az aprított medvehagymával.
Az egészet sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
Tipp:
A salátát reszelt sajttal vagy friss paradicsomdarabokkal is díszíthetjük.
