Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás pesto és vaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A medvehagymás pestohoz

  • 7 dkg medvehagyma
  • 3,5 dkg fenyőmag
  • 6 dkg parmezán
  • 1 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

A medvehagymás vajhoz

  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg medvehagyma
  • bors

Elkészítése

Medvehagymás pesto:

A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval késes aprítóban alaposan összedolgozzuk.

Jól záródó edényben, hűtőszekrényben pár napig eltartható.

Medvehagymás vaj:

A puha vajat kihabosítjuk a nagyon apróra összevágott medvehagymával, majd a sóval és borssal összekeverjük.

Kis adagokra osztjuk a könnyebb felhasználásért.

https://receptneked.wps.hu/salatak/medvehagymas-pesto-es-vaj/