Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Medvehagymás saláta sajtkosárban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a saláta nemcsak ízletes, hanem látványos előétel is: a friss, ropogós zöldségek és a medvehagyma ízvilága remekül párosul a ropogósra sült sajtkosárral. Különleges vendégváró, de könnyű vacsorának is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A paradicsomot, az uborkát és a retket kisebb darabokra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük, majd mindet a medvehagymás salátakeverékhez adjuk.

A sajtkosár elkészítéséhez egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, beleszórjuk a reszelt sajt negyedét. Megszórjuk kevés sóval, borssal és kakukkfűvel, majd addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megszilárdul. Óvatosan egy pohárra csúsztatjuk, és lenyomkodjuk, hogy felvegye a kosár alakját. Így négy kosárkát készítünk.

Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A kosarakat megtöltjük a salátával, majd meglocsoljuk az öntettel.

Tipp

A sajtkosárba nemcsak salátát, hanem hideg előételeket vagy mártogatósokat is tölthetünk. A sajtot variálhatjuk trappista, edami vagy parmezán változattal, mindegyik más textúrát ad a kosárnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is