Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás saláta sajtkosárban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag medvehagymás salátakeverék
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 0,5 db uborka
  • 2-3 db retek
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 50 ml olaj
  • kakukkfű
  • 1 csipet só
  • bors
  • kevés olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítése

A paradicsomot, az uborkát és a retket kisebb darabokra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük, majd mindet a medvehagymás salátakeverékhez adjuk.

A sajtkosár elkészítéséhez egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, beleszórjuk a reszelt sajt negyedét. Megszórjuk kevés sóval, borssal és kakukkfűvel, majd addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megszilárdul. Óvatosan egy pohárra csúsztatjuk, és lenyomkodjuk, hogy felvegye a kosár alakját. Így négy kosárkát készítünk.

Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A kosarakat megtöltjük a salátával, majd meglocsoljuk az öntettel.

Tipp

A sajtkosárba nemcsak salátát, hanem hideg előételeket vagy mártogatósokat is tölthetünk. A sajtot variálhatjuk trappista, edami vagy parmezán változattal, mindegyik más textúrát ad a kosárnak.

https://receptneked.wps.hu/salatak/medvehagymas-salata-sajtkosarban/