A paradicsomot, az uborkát és a retket kisebb darabokra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük, majd mindet a medvehagymás salátakeverékhez adjuk.
A sajtkosár elkészítéséhez egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, beleszórjuk a reszelt sajt negyedét. Megszórjuk kevés sóval, borssal és kakukkfűvel, majd addig sütjük, amíg a sajt megolvad és megszilárdul. Óvatosan egy pohárra csúsztatjuk, és lenyomkodjuk, hogy felvegye a kosár alakját. Így négy kosárkát készítünk.
Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A kosarakat megtöltjük a salátával, majd meglocsoljuk az öntettel.
Tipp
A sajtkosárba nemcsak salátát, hanem hideg előételeket vagy mártogatósokat is tölthetünk. A sajtot variálhatjuk trappista, edami vagy parmezán változattal, mindegyik más textúrát ad a kosárnak.