Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 köteg medvehagyma
- 1 marék spenót
- 2 újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 tojás
- 5 dkg kemény sajt
- só
- őrölt fekete bors
- balzsamecet
- almaecet
- extra szűz olívaolaj
- 2 szelet toast kenyér
- vaj
Elkészítése:
A tojást feltesszük főni.
Közben a salátát elkészítjük. Alapos mosás után a spenótot és a medvehagymát elrendezzük a tányéron. Fűszerezzük. Az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a sajtot kis kockákra vágjuk. A hagyma zöldjéből félreteszünk keveset. Elrendezzük szépen a tányéron.
A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, ezt is a tányérra tesszük. Megszórjuk a félretett újhagyma zölddel. Fűszerezzük, meglocsolom a balzsam- és almaecettel, valamint bőségesen az olívaolajjal.
Vajas pirítóssal kínáljuk.
[box style=”info”]A medvehagyma szezonja van, ezért készítettem ezt a salátát. Gyorsan elkészül, csak a tojást kell főzni.. Dekoratív és egészséges.[/box]


