Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói babsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg vörösbab konzerv
  • 25 dkg kukorica konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 0,5 mokkáskanál chilipor
  • bors
  • só
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 darab zöld paprika (csípős)

Elkészítése

A babot és a kukoricát leszűrjük és lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott kukoricát használunk, elég szobahőmérsékleten felengedni, lecsepegtetni, főzni nem kell.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit zúzzuk.

A hagymákat az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk. A paradicsompürét belekeverjük, majd körülbelül 2 dl vízzel öntjük fel, hogy híg mártássűrűségű legyen. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva a chilivel fűszerezzük, megsózzuk és megborsozzuk.

A kétféle paprikát kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, végül a babbal meg a kukoricával együtt a kihűlt paradicsomos mártásba keverjük.

Pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/mexikoi-babsalata/