Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke (levesben főtt )
  • 3 db sárgarépa (levesben főtt)
  • 1 db zeller (levesben főtt)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 5 darab csemegeuborka
  • 2,5 kg burgonya (csak régi burgonyából jó, vagy kiflikrumpliból)
  • 2 flakon majonéz
  • kevés tej
  • alaplé
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

A levest feltesszük főni, majd a csirkét, a sárgarépát és a zellert megfőzzük benne. A zöldségeket egy kicsit korábban kivesszük, hogy ne puhuljanak túl. Amikor minden kihűlt, a csirkét apró darabokra szedjük, a sárgarépát és a zellert is felkockázzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, almát és csemegeuborkát. Az egészet meglocsoljuk ecettel, majd lefedve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A húsos-zöldséges keverékhez adjuk.

A tyúkhúslevest enyhén megsózzuk, majd langyosra melegítjük. Kevés levest öntünk a burgonyára, és óvatosan átforgatjuk, hogy kissé magába szívja a nedvességet, de ne ázzon el.

A majonézt kevés tejjel hígítjuk, majd a burgonyás keverékre öntjük. Alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt érdemes néhány órát pihentetni.

Ez a mennyiség nagyjából 7-8 adaghoz elegendő.

https://receptneked.wps.hu/salatak/nemet-burgonyasalata/