Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Német saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 20 dkg sonka
  • 3 db alma
  • 6 db főtt tojás
  • 1 szál póréhagyma
  • 480 g majonéz
  • 850 g tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
Német saláta

Elkészítése

A zellert csíkokra vágjuk, majd citromos-sós vízben félpuhára főzzük. Közben a majonézt összekeverjük a tejföllel és az ananász levével. Az összes alapanyagot – a zellert, kukoricát, almát, tojást, sonkát, ananászt és póréhagymát – szintén csíkokra vágjuk.

A salátát egy nagy tálban rétegezzük: először a zeller kerül az aljára, majd a kukorica, alma, tojás, sonka, ananász és póréhagyma következik. Minden réteg után meglocsoljuk a majonézes tejföllel. A maradék tejfölt a saláta tetejére simítjuk, és reszelt sajttal szórjuk meg.

A salátát egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt összeforgatjuk, és már kínálhatjuk is.

Sztori:

Ez az étel egytálételként is remekül megállja a helyét, de sült húsok mellé is kiváló kiegészítő.

https://receptneked.wps.hu/salatak/nemet-salata/