A zellert csíkokra vágjuk, majd citromos-sós vízben félpuhára főzzük. Közben a majonézt összekeverjük a tejföllel és az ananász levével. Az összes alapanyagot – a zellert, kukoricát, almát, tojást, sonkát, ananászt és póréhagymát – szintén csíkokra vágjuk.
A salátát egy nagy tálban rétegezzük: először a zeller kerül az aljára, majd a kukorica, alma, tojás, sonka, ananász és póréhagyma következik. Minden réteg után meglocsoljuk a majonézes tejföllel. A maradék tejfölt a saláta tetejére simítjuk, és reszelt sajttal szórjuk meg.
A salátát egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt összeforgatjuk, és már kínálhatjuk is.
Sztori:
Ez az étel egytálételként is remekül megállja a helyét, de sült húsok mellé is kiváló kiegészítő.