Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nevenincs saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg edami vagy trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 2 darab alma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • pirított sótlan mogyoró

Elkészítése

A káposztát mindig átmossuk fogyasztás előtt (nekem sokszor túl savanyú), ezután felvágjuk. Ezt tesszük a hagymával is. A sonkát, a sajtokat és az almát tetszés szerint hasábokra vagy kockákra vágjuk és már kezdhetjük is összeállítani a salátát.

Egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban. Sózzuk és borsozzuk meg.

A salátához kerülhet még némi pirított mogyoró és díszítésnek pedig fodros petrezselyem. Ez nálam elmaradt.

Higgyétek el másnap, mikor összeértek az ízek, még finomabb.

https://receptneked.wps.hu/salatak/nevenincs-salata/