Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, és enyhén delikátos vízben puhára főzzük. Az almát és a savanyú uborkát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
A sertéssültet vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni. A főtt burgonyát, a kihűlt húst és a tojások közül négyet szintén csíkokra vágunk.
Egy nagy tálban összekeverjük az előkészített hozzávalókat, majd hozzáadjuk a majonézzel elkevert tejfölt. Alaposan átforgatjuk, hogy minden összeérjen.
Tálaláskor a salátát egy tálra halmozzuk, a tetejét a maradék főtt tojással borítjuk, és jól lehűtjük. Fogyasztáskor tortaszerűen szeletelve kínáljuk.
Tipp
A salátát gazdagíthatjuk egy kevés zöldborsóval vagy reszelt sárgarépával is, amelyek színt és frissességet adnak neki. Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a majonéz egy részét natúr joghurttal helyettesíthetjük.


