Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hússaláták

Saláta receptek

Orosz hússaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az orosz hússaláta igazi klasszikus hideg étel, amely bőséges és ünnepi fogásként is megállja a helyét. A főtt burgonya, alma és savanyú uborka frissessége jól kiegészíti a ropogósra sült sertéshúst, míg a tejfölös–majonézes öntet krémesre fogja össze a hozzávalókat. Hidegen, szeletelve tálalva mutatós és laktató étel.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
huszanke
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, és enyhén delikátos vízben puhára főzzük. Az almát és a savanyú uborkát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk.

A sertéssültet vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni. A főtt burgonyát, a kihűlt húst és a tojások közül négyet szintén csíkokra vágunk.

Egy nagy tálban összekeverjük az előkészített hozzávalókat, majd hozzáadjuk a majonézzel elkevert tejfölt. Alaposan átforgatjuk, hogy minden összeérjen.

Tálaláskor a salátát egy tálra halmozzuk, a tetejét a maradék főtt tojással borítjuk, és jól lehűtjük. Fogyasztáskor tortaszerűen szeletelve kínáljuk.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk egy kevés zöldborsóval vagy reszelt sárgarépával is, amelyek színt és frissességet adnak neki. Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a majonéz egy részét natúr joghurttal helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Orosz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is