Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orosz hússaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 4 db burgonya
  • 2 db alma
  • 4 db savanyú uborka
  • 20 dkg natúr sertéssült
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • olaj
  • só

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, és enyhén delikátos vízben puhára főzzük. Az almát és a savanyú uborkát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk.

A sertéssültet vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni. A főtt burgonyát, a kihűlt húst és a tojások közül négyet szintén csíkokra vágunk.

Egy nagy tálban összekeverjük az előkészített hozzávalókat, majd hozzáadjuk a majonézzel elkevert tejfölt. Alaposan átforgatjuk, hogy minden összeérjen.

Tálaláskor a salátát egy tálra halmozzuk, a tetejét a maradék főtt tojással borítjuk, és jól lehűtjük. Fogyasztáskor tortaszerűen szeletelve kínáljuk.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk egy kevés zöldborsóval vagy reszelt sárgarépával is, amelyek színt és frissességet adnak neki. Ha könnyedebb öntetet szeretnénk, a majonéz egy részét natúr joghurttal helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/orosz-hussalata-2/