Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hússaláták

Saláta receptek

Orosz hússaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Orosz hússaláta egy klasszikus, tartalmas saláta, amely húsból, zöldségekből és majonézből készül. Hidegen tálalva kiváló előétel, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.12.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon grillserpenyőben megsütjük. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, és kb. 10 percig főzzük – ügyelve arra, hogy ne főjenek szét, hanem maradjanak enyhén roppanósak. Ha friss borsót használunk, azt is ekkor főzzük meg. Ezután mindent leszűrünk és kihűtünk.

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A húst, a tojásokat, a lilahagymát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi majonézt, hogy a salátát mindenhol vékonyan bevonja. Nem szükséges túl sok, mert elnyomhatja az alapanyagok ízét.

A salátát lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk főtt sonkával vagy főtt zellerrel is. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Orosz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is