Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orosz hússaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 5 darab burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • kb 300 g zöldborsó (vagy konzerv )
  • só
  • bors
  • 4 tojás keményre főtt tojás
  • 10 db savanyú uborka
  • majonéz

Elkészítése

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon grillserpenyőben megsütjük. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, és kb. 10 percig főzzük – ügyelve arra, hogy ne főjenek szét, hanem maradjanak enyhén roppanósak. Ha friss borsót használunk, azt is ekkor főzzük meg. Ezután mindent leszűrünk és kihűtünk.

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A húst, a tojásokat, a lilahagymát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi majonézt, hogy a salátát mindenhol vékonyan bevonja. Nem szükséges túl sok, mert elnyomhatja az alapanyagok ízét.

A salátát lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen tálaljuk.

Tipp

A salátát gazdagíthatjuk főtt sonkával vagy főtt zellerrel is. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/orosz-hussalata-5/