Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszi majonézes burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál só
  • bors
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 db cékla

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát szintén megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a burgonyához keverjük.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a citromlével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezt az öntetet a hagymás burgonyára öntjük, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a szeletek ne törjenek össze. A saláta tetejére egy vékony réteg tejfölt simítunk.

Díszítéshez az olívabogyót félbevágjuk, ezekből lesznek az „őszi makkok”. A céklát vékonyan felszeleteljük, és levél formákat vágunk ki belőle, majd a saláta tetejére helyezzük.

Tipp

A salátát tálalhatjuk friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel megszórva. Ha könnyedebb ízre vágyunk, a majonéz egy részét joghurttal is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/oszi-majonezes-burgonya/