Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pagodakarfiol saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej pagodakarfiol
  • 0,5 dl fehérborecet
  • 0,5 dl olívaolaj vagy salátaolaj
  • 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
  • 1 uborka
  • 1 darab fehérretek
  • 1 fej lilahagyma
  • só

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk. Semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.

A többi zöldséget mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.

Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket és enyhén sózzuk meg, majd az olajat, illetve a borecetet csurgassuk rá és tegyük egy-két órára hűtőbe.

Nálunk rablóhús körete volt.

https://receptneked.wps.hu/salatak/pagodakarfiol-salata/