Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A paradicsomot megmossuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és félkarikákra szeleteljük.

Egy mélyebb tál aljára elterítjük a paradicsom szeletek negyedét, majd ráhelyezzük a hagyma szeletek negyedét, kissé szétszálazva. Megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ugyanezt a rétegezést még háromszor megismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

A tetejét meglocsoljuk ecettel és olívaolajjal, majd bőségesen megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Lefedve, hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha tartalmasabb salátát szeretnénk, a rétegek közé tehetünk szeletelt zöldpaprikát vagy uborkát is. Hidegen, friss kenyérrel is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/salatak/paradicsomsalata-2/