Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis fej karalábé
- 1 kg paradicsom
- 1 közepes fej lila hagyma
- 6 – 8 friss bazsalikom levél
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A karalábét megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megpirítottam (karamellizáltam) annyira, hogy körben egy kis pörköt kapjon, de ne égjen meg.
A paradicsomokat nyolc darabra vágtam, a lila hagymát felszeleteltem, enyhén megsóztam. Nagyobb keverőtálban először a feldarabolt paradicsomot forgattam meg 2 kanál olívaolajban, majd hozzáadtam a csíkokra vágott lila hagymát, a pirított karalábé kockákat, az apróra vágott bazsalikomot, majd megöntöztem balzsamecettel, és megborsoztam.
Lazán ismét összeforgattam, vigyázva arra, hogy ne törjön, élvezeti értéke ne csökkenjen.
Grillezett ételek mellé, lehűtve tálaltam.

