Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg paradicsom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 fej hagyma (nálam kimaradt)
  • bazsalikom ( ízlés szerint)
  • petrezselyemzöld ( ízlés szerint)

Elkészítése

A paradicsomokat és a hagymát felkarikázzuk, majd egy edénybe terítjük.

Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük az ecettel és az olajjal.

Petrezselymet szórunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk és legalább egy órát pihentetjük.

Miért egyem?

A paradicsom jelentős mennyiségű likopint tartalmaz, ami erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárulhat a rák megelőzéséhez.

Rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett magas C-vitamin- és rosttartalmat kínál, amelyek támogatják az immunrendszert és elősegítik az emésztést.

A benne található A- és K-vitamin segítik a csontok egészségét és a vér koagulációját. Gazdag káliumban, ami fontos a vérnyomás szabályozásához. Fogyasztása elősegítheti a szív- és érrendszer egészségét, valamint a bőr szépségét is.

 

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/paradicsomsalata/