Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsisaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg párizsi
  • 80 dkg paradicsom
  • 1 kis ü szeletelt gomba
  • 2-3 db lilahagyma
  • 8-10 db friss bazsalikom levél
  • só, őrölt bors
  • 700 g natúr görög krémjoghurt
  • Maradék sülthús


Elkészítése:

A gombát a levétől leszűrjük és lecsepegtetjük.

A paradicsomot félcikkekre, a hagymát negyedelve, majd vékony szeletekre, a párizsit csíkokra, a bazsalikomot apróra és ha van 1-2 szelet maradék sült hús/sült csirkemell, azokat apró kockára vágjuk és a leszűrt gombával együtt egy tálba téve ráöntjük a joghurtot.

Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.

Lezárjuk és a hűtőbe téve legalább 1 órát hagyjuk, hogy miközben lehűl, az ízek összeérjenek.

Nyáron, melegben igen könnyű és hűsítő vacsorasaláta.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/salatak/parizsisalata-2/