Hozzávalók:
- 30 dkg pitypanglevél
- 5 cl ecet
- 2 cl olívaolaj
- 1 mk fehér bors
- 2 főtt tojás
- 2 paradicsom
- só
- kapor
Elkészítése:
A zsenge pitypangleveleket megtisztítjuk, alaposan megmossuk és szárazra itatjuk.
Salátás tálba helyezzük, ráöntjük az ecetet, az olívaolajat, megsózzuk és őrölt fehér borssal ízesítjük. Lazán összekeverjük és megszórjuk apróra vágott friss kaporral.
Cikkekre vágott főtt tojással, és kockára vágott paradicsommal tálaljuk. (Én néhány virágot is tettem rá, ami szintén ehető, de nem mindenki szereti).
[box style=”info”]Egyszerű, gyors, egészséges tavaszi saláta! A pitypangot soha ne forgalmas utak mellől gyűjtsük![/box]