Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pórés paradicsomsaláta hámozott paradicsomból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tojásparadicsom (jó a Lucullus, és a San Marzano fajta is)
  • póréhagyma
  • só, szorbit vagy cukor
  • kevés almaecet
  • extra szűz olíva olaj


Elkészítése:

Van, aki nem szereti a paradicsom héját, azok kedvéért írtam le receptemet.

A paradicsom hámozása rendkívül egyszerű. Kereszt alakú bevágás rajta, majd megy forró vízbe. Rövid ott tartózkodás után hideg vizes fürdő következik, és a héja könnyen lehúzható. Mivel szerintem úgy könnyebb, én előtte a csumáját is kivágom. Az így meghámozott paradicsom, minden étel készítésére kiválóan használható, így salátáéra is. Télre konzervként is elrakható.

A meghámozott paradicsomokat vastagabb szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, almaecetet, olívaolajat, kevés szorbitot (cukor is jó hozzá) valamint félkarikákra vágott póréhagymát tettem hozzá. Azonnal fogyasztható!

[box style=”info”]Póré helyett lilahagyma is használható hozzá. A Lucullus, és a San Marzano paradicsom meghámozva is megőrzi textúráját, befűszerezve, salátaként sem esik szét. Ajánlom mindenkinek![/box]

https://receptneked.wps.hu/salatak/pores-paradicsomsalata-hamozott-paradicsombol/