Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Provanszi céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg cékla
  • 1 dl olaj
  • kevés reszelt vöröshagyma
  • ecet
  • só

Elkészítése

A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a társasjátékok dobókockája. Az olajat megforrósítjuk, a céklakockákat hirtelen megsütjük benne, és még melegen tálra téve megsózzuk, a hagymát közé keverjük, és ecettel megöntözzük.

Végül az olajat, amiben sült, ráöntjük, és néhány órára jégbe hűtjük. A franciák előételnek eszik, de kitűnő húshoz is.

https://receptneked.wps.hu/salatak/provanszi-ceklasalata/