Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karfiol franciasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A karfiolhoz

  • 1,5 kg karfiol
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál só

A salátához

  • 500 g sárgarépa és zöldborsó mix (fagyasztott)
  • 1 darab burgonya
  • 25 dkg majonéz
  • 800 g tejföl (800 g)
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 2 kávéskanál citromlé
  • só
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 kávéskanál mustár

Elkészítése

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd ha kissé kihűlt, akkor bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután bő, forró olajban kisütjük.

Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. A zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük.

Összekeverjük a majonézet, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.

https://receptneked.wps.hu/salatak/rantott-karfiol-franciasalataval/