Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db jégcsapretek
  • 5 db sárgarépa
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 pohár tejföl (vagy joghurt )
  • só
  • bors
  • fokhagymapor
  • mustár
  • olívaolaj
  • kapor
  • majoránna
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk. A mogyoró egy részét megdaráljuk.

Az öntet elkészítése:

A tejfölhöz, vagy joghurthoz kávéskanálnyi mustárt, evőkanál olajat, csipet őrölt borsot, fokhagymaport, sót vagy ételízesítőt, kevés kaprot, majoránnát, és petrezselymet adunk ízlés szerint.

Tálalás:

Lehet külön-külön, alkotórészenként tálalni, így mindenki kedvére keverheti a salátát, vagy előre összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, öntetet öntünk, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

Sztori:

Reggel a kertben járt barátom, Jenő a feketerigó. Róla jutott eszembe egy régebbi receptem, amit Áron fiammal készítettünk a gimnáziumi salátanapra.Mottó: Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó.

https://receptneked.wps.hu/salatak/rigo-salata/