Hozzávalók:
- 1 kisebb jégsaláta
- 2 sárgarépa
- 1 csomó retek
Öntethez:
- 4-5 ek málnaecet
- 3-4 ek méz
- csipet só
- őrölt fehér bors
- 4-5 ek olívaolaj
Buggyantott tojáshoz:
- 4 tojás
- 1 l víz
- 1 tk ecet
Elkészítése:
A salátát ízlés szerinti darabokra csipkedjük össze. A sárgarépát pucoljuk meg, majd a retekkel együtt vékonyra szeleteljük fel. (Én a hámozóval vágtam vékony szeletekre.)
Ezután egy tálba keverjük össze a zöldségeket.
Az öntet hozzávalóit ízlés szerint, kézi habverővel jó alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a salátára.
Ezután kézzel alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Buggyantott tojás készítése:
Egy edénybe forraljuk fel kb. 1 liter vizet, majd csepegtessünk bele pár csepp ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kis tálba, majd szintén nagyon óvatosan, alacsony magasságról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízben főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
Tálaláskor a salátát halmozzuk rá a tányérra, majd helyezzük a tetejére a buggyantott tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot.