Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 tubus majonéz (nagy)
  • 30 dkg főtt sonka
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 db főtt tojás
  • 4 db csemegeuborka
  • só
  • 2 fej lilahagyma
  • bors
  • 450 g tejföl

Tetejére

  • 0,5 tubus majonéz (nagy)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db retek
  • só
  • bors
  • 3 db medvehagymalevél

Elkészítése

A főtt burgonyát, főtt tojást és a csemegeuborkát vékony karikákra vágjuk, a lila hagymát pedig cikkekre szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük. A tejfölt, majonézt, mustárt és tökmagolajat alaposan összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Az elkészült öntetet óvatosan hozzáadjuk a felkarikázott hozzávalókhoz, és mindent egyenletesen elkeverünk.

Az így elkészített salátát egy kapcsos tortaformába tesszük, és egyenletesen eloszlatjuk. A formát egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy a saláta összeálljon és megdermedjen.

Másnap a tortaformát óvatosan eltávolítjuk, és a saláta tetejére frissen reszelt sárgarépát szórunk. Uborkából vékony csíkokat vágunk, amelyek a virág szárát fogják képezni. A retekből virágszirmokat vágunk ki, amelyeket a tetejére helyezünk. A medvehagyma leveleit pedig a virág leveleként használjuk a dekorációhoz.

A végeredmény egy mutatós és ízletes salátatorta lesz, amely tökéletesen alkalmas vendégvárásra vagy különleges alkalmakra.

https://receptneked.wps.hu/salatak/sonkas-burgonyasalata/