Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sopszka saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • 1 kg paradicsom
  • 1/2 kg paprika
  • 20 dkg juhsajt, vagy ugyanennyi mozzarella, esetleg más reszelt sajt
  • 2 kanál borecet
  • 1 dl napraforgó olaj


Elkészítése:

A paradicsomból, és uborkából ugyanakkora menyiséget használok. Egy kiló uborkát, egy kiló paradicsomot. Fél kiló paprikát, valamint néhány fej lilahagymát vágok még fel kockákra.

Az összekevert salátát óvatosan öntözöm meg alma, vagy borecettel, kevés olíva olajjal. Juhsajtot reszelek rá, de van, aki nem szereti, így annak tépkedett mozzarellával tálalom.

[box style=”info”]A salátát nagyobb társaság számára készítettem, azért a látszólag nagy mennyiségek. Az eredeti Bolgár sopszka saláta nemzeti eledel hazájában, amit sült húsok mellé fogyasztanak, de magában is hűsítőként egy pohár masztika, vagy rakija társaságában.[/box]

https://receptneked.wps.hu/salatak/sopszka-salata-2/