Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Sült paprika saláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 db vastag húsú színes tv paprika 2 db paradicsom (ízlés szerint) Felöntőléhez: 2 db vöröshagyma 2 db babérlevél 1 kk színes- vagy fekete egészbors 1 tk só 2 ek kristálycukor 5-6 ek ecet 4-5 ek étolaj kb 1-1,5 l víz Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 db vastag húsú színes tv paprika
  • 2 db paradicsom (ízlés szerint)

Felöntőléhez:

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk színes- vagy fekete egészbors
  • 1 tk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 5-6 ek ecet
  • 4-5 ek étolaj
  • kb 1-1,5 l víz


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó vízben megmossuk és vizesen a tepsibe téve betesszük a sütőbe.

Nagyjából 20-22 perc alatt egyszeri átforgatással puhára,- szép sötét színűre sülnek!

Miután elkészült, kivesszük a sütőből és pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyedén le lehessen húzni a bőrét.

Mialatt sülnek a paprikák, elkészítjük a savanyú lét.

Egy fedeles tálba beleöntjük a vizet, a vöröshagymát megtisztítjuk és fél karikákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval az étolaj kivételével a vízben elkeverjük. Ízlés szerint további cukorral ill. ecettel ízesíthetjük.

A paprikákról óvatosan, hogy ne szakadjanak, lehúzzuk a bőrt és a savanyú lébe beletéve kissé alányomkodjuk.

Aki szereti, pár szem paradicsomot cikkekre vágva tehet mellé afféle kiegészítőnek, mi nagyon szeretjük, 1-2 darabot mindig teszek hozzá.

A legvégén ráöntjük az étolajat, légmentesen lezárjuk a tálat és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.

Elsősorban sültek mellé ajánlom, de egy szelet kacsazsíros kenyérre rácsíkozva is igazán kitűnő feltét! 🙂

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is