Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 ek olívaolaj
- 5 ek szezámmag
- 1 db jégsaláta
Öntet:
- 2 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 250 fokra. A sütőtököt 2 cm kockákra vágom és meglocsolom az olívaolajjal. Sütőpapíros tepsire helyezem fűszerezem rozmaringgal, kakukkfűvel, borssal és megsózom.
30 percig sütöm, ha szükséges félidőben megfordítom a tepsit, hogy egyformán süljenek. Ha megpuhultak, félre teszem hűlni.
A szezámmagot megpirítom egy serpenyőben.
Az öntethez összekeverem a mézet, az ecetet és az olajat.
Nagy tálba tépkedem a jégsalátát rászórom a sütőtököt és a szezámmagot, végül ráöntöm az öntetet, majd elkeverem és 1 órára hűtőbe teszem.


