Elkészítése
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd az előbbit szeletekre, utóbbit kisebb kockákra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Az olajat felhevítjük és dinsztelni kezdjük rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé vált, hozzáadjuk a fokhagymát és néhányszor átforgatjuk. Hozzáadjuk a csiperkét és közepes lángon pirítani kezdjük.
Ha már picit összeesett a gomba, akkor a sűrített paradicsommal jól elkeverjük. Hozzáöntjük a vizet a cukorral. Megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beletesszük a babérleveleket és sűrűre főzzük.
A salátát érdemes előző nap elkészíteni. Úgy a legfinomabb, ha teljesen összeértek az ízek. Ha erre nincs mód vagy nem szeretnénk ennyi időt várni, akkor is hűtsük hidegre fogyasztás előtt!

