Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Svéd gombasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g barna csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • só
  • bors
  • 2 darab babérlevél
  • 1,5 teáskanál cukor
  • 0,5 dl víz

Elkészítése

A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd az előbbit szeletekre, utóbbit kisebb kockákra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Az olajat felhevítjük és dinsztelni kezdjük rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé vált, hozzáadjuk a fokhagymát és néhányszor átforgatjuk. Hozzáadjuk a csiperkét és közepes lángon pirítani kezdjük.

Ha már picit összeesett a gomba, akkor a sűrített paradicsommal jól elkeverjük. Hozzáöntjük a vizet a cukorral. Megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beletesszük a babérleveleket és sűrűre főzzük.

A salátát érdemes előző nap elkészíteni. Úgy a legfinomabb, ha teljesen összeértek az ízek. Ha erre nincs mód vagy nem szeretnénk ennyi időt várni, akkor is hűtsük hidegre fogyasztás előtt!

https://receptneked.wps.hu/salatak/sved-gombasalata-3/