Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székely csalamádé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 közepes sárgarépa
  • 7 közepes csemegeuborka
  • 2 közepes paprika
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek cukor
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 3 ek ecet (10%-os)
  • 5 dl víz


Elkészítése:

Megtisztított hagymát felszeleteljük, megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.

A káposztát megmossuk. A sárgarépát, uborkát vékony karikára szeleteljük.

A paprikát cikkekre vágjuk, a kaprot finomra aprítjuk.

Hideg vízben feloldjuk a cukrot, és elkeverjük az ecettel, olajjal és a vágott kaporral.

Nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és ráöntjük a levét.

https://receptneked.wps.hu/salatak/szekely-csalamade/