Elkészítése
A lencsét megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne legyen túl puha, mert a keverés során könnyen széteshet. A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, a hagymát pedig negyedekbe, majd körülbelül 1 cm széles csíkokra szeleteljük. Körülbelül 1 dl olajon pároljuk a hagymát és a répát addig, amíg a répa teljesen megpuhul. Közben enyhén sózzuk és borsozzuk.
Amíg a répa és hagyma párolódik, a kihűlt lencséhez keverünk 2 evőkanál olajat és egy fél citrom levét. Amikor a répa és a hagyma elkészült, hozzákeverjük a lencséhez, majd beleforgatjuk az előzőleg forró vízben kiolvasztott kukoricát. Végül hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, és a maradék citrom levéből ízlés szerint keverünk hozzá.
Érdemes a salátát egy nappal korábban elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap, ha szükséges, még egy kevés olajat és citromlevet adhatunk hozzá, hogy frissítsük az ízeket.
