Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös, babos krumplisaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • kb 200 g főtt gyöngybab (más bab is használható, akár konzerv is)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés só, és őrölt bors


Elkészítése:

Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.

A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom.

Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/tejfolos-babos-krumplisalata-medvehagymaval-ujhagymaval/