Paprikás burgonya
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és kevés delikáttal, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a burgonyát, majd puhára főzzük.
Nokedli
A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy csipet sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy nokedlitésztát kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Ezután leszűrjük.
Összeállítás
A kifőtt nokedlit a paprikás burgonyához keverjük, majd együtt rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp
A nokedlit egy kevés olajjal is átforgathatjuk, mielőtt a burgonyához keverjük, így nem tapadnak össze. A paprikás krumpli pikánsabb lesz, ha egy kevés erős paprikát vagy csípős kolbászt is adunk hozzá.