Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös uborkasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • cukor
  • ecet
  • 1 doboz tejföl (2 dl)
  • pirospaprika

Elkészítése

A kígyóuborkát legyaluljuk vagy nagyon vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, majd hagyjuk állni, amíg levet nem ereszt – így elveszíti a keserű ízét.

A keletkezett levet leöntjük, az uborkát kézzel kinyomkodjuk. Ezután ízesítjük: ecetet adunk hozzá ízlés szerint, majd egy kis cukrot és egy-két csipet borsot is. Ráreszeljük a fokhagymát, majd jól összekeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

Végül hozzákeverjük a tejfölt, a tetejét pedig vékonyan megszórjuk pirospaprikával. Aki szereti, tehet rá vékony szeletekre vágott erős paprikát is.

https://receptneked.wps.hu/salatak/tejfolos-uborkasalata-2/