Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teramo recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg zeller
  • 0,5 tubus majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg dió
  • só
  • ecet

Elkészítése

A zellert meg a céklát meghámozzuk, és külön-külön, enyhén ecetes sós vízben puhára főzzük. Közben a majonézt összekeverjük, és a tejföllel hígítjuk. A leszűrt zellert meg céklát felszeleteljük, utána laskára vágjuk, és a mártással összekeverjük, amelyet egy kiskanál zellerfőző vízzel hígítottunk. (Olaszországban laskára vágott cikóriát is kevernek ebbe a salátába.) A tálra öntött saláta tetejét durvára vágott dióval hintjük meg, és jó hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/teramo/