Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg bármilyen száraz tészta
- 10 dkg gépsonka
- 3 (koktél) paradicsom
- 1 kaliforniai paprika (ha nincs, jó a kápia paprika is)
- 2-3 csemege uborka
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- fél doboz konzerv kukorica
- 2 ek olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Közben a paprikát felcsíkozzuk és lesózzuk. A gépsonkát is csíkokra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, az uborkát karikákra vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
A zöldségeket rátesszük a kifőtt tésztára, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és az olajat. Az egészet összekeverjük alaposan, majd a tetejére szórjuk az aprított petrezselymet.
30 percre hűtőbe tesszük.

